21.7.2013

Valmistujaiskuvia pihastudiossa

Kesäkuun alussa kävin kuvaamassa jokusen valmistujaiskuvauksen +YO-kuvaus. Harvempi varmaan alkaa pystyttämään studiota pihalle? Noh näin tehtiin ja saatiin valkoisella taustalla hyvät kuvat. Haastavaa hommassa teki auringonvalo. Osittain paistoi aurinko ja taas hetken päästä meni pilveen. Päätin ottaa sitten suurimmanosan kuvista kun aurinko paistaa. Auringonvalo toimi siis tehokeinona, jota tosiaan oli vaikea hallita.

Iltapäivästä aurinko paistoi mallin takaa, joten käytin auringonvaloa "hiusvalona" ja se toimikin ihan hyvin! Lisäksi oli tuttu setti, eli valkoisen varjon läpi salama ja toisella puolella suora salama poistamaan kasvojen toiselta puolen liika varjo.

Lopputulos:

Huomio kannattaa pihalla studiota pystyttäessä kiinnittää siihen, että tuuli ei pääse ottamaan taustakartonkiin / taustakankaaseen kovin paljon. Nimittäin kokohomma lähtee aika helposti tuulen mukaan ja pääsee helposti kaatumaan. Myös jos auringonvalo tulee takaa niin pitää ottaa huomioon, että se ei ainakaan kovin pahasti pääse valaisemaan taustan lävitse. Tausta alkaa tällöin kellertämään ja muitakin valoisuusongelmia on tiedossa.

Otettiin myös tavallisia miljöökuvia, joissa on enemmän sitä jotain. Tietysti valkoinentausta sopii hyvin kiitoskortteja yms varten, mutta sitten vähän luonnonmukaisempia kuvia saa paremmin miljöössä(ainakin omasta mielestäni). Ehkäpä pidän enemmän miljöökuvista, mutta kaikilla omat mieltymykset ja kliseinen sanonta liittyköön tähän, että "kauneus on katsojan silmissä".





Tällaisia kuvia siis! Ja aina niin myöhässä, mutta sainpas vihdoin ja viimein nämä lisättyä tänne. Kiitokset Josefiinalle!


2 kommenttia:

  1. Kaunista jälkeä on, itse tykkään pelata kanssa ihan auringonvalolla. Viimeksi kun tytärtäni omalla pihallani kuvasi pitkän jalan kanssa missä oli läpiammuttava sontsa ja salama niin tuuli teki tepposet, hintana oli se että sontsasta muutama rauta sojottaa nykyään ihan väärään suuntaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Juu se on haastavaa ja äkkiä toi kartonki myös ottaa tuuleen, joten esimerkiksi nurmella telttakiinikkeet ovat iha hyvä apu ja sitten erillinen painopussi esimerkiksi sontsajalkaan niin pysyy sillä kutakuinkin paikallaan. Jos isompi varjo kyseessä niin kyllä se lentoon aika helposti lähtee

      Poista