17.7.2013

Rippikuvausten aikaa

Kesällä on paljon kuvattavaa ja uskoisin jokaisella valokuvaajalla olevan joko työnpuolesta tai sitten harrastuksen puolesta useita eri projekteja sekä työn sarkaa, jossa kiirettä pitää lähemmäs syksyä. Kuvauskeikkoja löytyy ja uusia ideoita sen myötä, joten se on mukava kokeilla uutta ja harjoitella entistä enemmän - ottaa myös rohkeasti uusia kuvakulmia ja kokeilemalla erilaisia rajauksia.

Yleensä miljöössä kuvaan ilman salaman apua ja luonnonvaloa enemmän hyödyntäen, mutta salamalaitteiden oston jälkeen ja niiden varusteiden myötä olen kokeillut enemmän valaista kohdetta, jolloin kuvaan tulee ihan eri tunnelma kuin luonnonvalolla otetuissa.

Salamaa apuna käyttäen ainakin tumma puku tulee hyvin esille, eikä tarvitse nähdä jälkikäteen niin paljon vaivaa tummanpään avaamiseen.





Kuvat aika vähällä käsittelyllä ja aika originaalia eli melkein suoraa kamerasta(pieniä säätöjä lukuunottamatta). Eli luonnonvalona ilta-aurinko ja vasta kulmasta salamalla valaisu. Valaisuun jatkossa tulee hommata kultainen varjo, jolla heijastaa lähemmäs aurinkovalon tapaista. Hieman kylmäksi jää salamavalo, joka on tiedostettu. Kuitenkin valo riitti hyvin, koska käytin varjon läpi kahta salamaa antamaan reilummin tehoa. Aukolla sit säädin kamerasta käsin hienosäädön.

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Paljon edistyneempää kuin kaverini, jota kaikki pitää hyvänä kuvaajana.. Ärsyttää. http://bysinnajanina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Katsoin blogin ja voin todeta, että hyvää kuvaa sielläkin näytti olevan, ei mitään vikaa. Erilainen tyyli ja toivottavasti kehittyy entisestään. Kauneus on katsojan silmissä :)

      Poista
  2. Itse kyllä käsittelisin kuvattavan henkilön kasvoilta muutamat näpyt pois ja tuo yläviistosta kuvaaminen hieman häiritsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin kanssa samaa, mutta päätin vetää sitte luonnollisen kautta, vaikkapa paljon käytänkin photoshoppia yms.

      Aikaisemmin en yläviistosta ole kuvia ottanut,joten päätin kokeilla jotakin uutta. Ehkä pitäisi pysyä perinteisissä kuvakulmissa

      Poista