8.10.2012

Uuden salaman ongelmat

Ostin siis aikaisemmin mainitsemani Nissin Speedlite Di466 -salamalaitteen. En ottanut tietenkään huomioon yhteensopivuus ongelmaa Hähnelin radiolaukaisimien kanssa. Salama siis ei reagoi etänä Hähnelin kanssa, joten täytynee laittaa salama vaihtoo ja hommata tilalle vastaava, jonka kanssa radiolaukaisimet toimii.

Hähnelin kotisivuilla oli erikseen maininta, että Nissin -merkkiset salamat eivät toimi radiolaukaisimien kanssa. Se kyllä tuli huomattua. Kokeilin myös normaalisti käyttäen Nikonin omaa langatonta salamajärjestelmää. Tarkoittaen sitä, että kameran Pop-Up salama on ylhäällä ja asetuksista säädetty "ohjaustila", jolla voi langattomasti ohjata salamalaitteita, jotka ovat irti kamerasta.

Salama toimi näin hyvin, ehkä hieman huonommin otti yhteyttä kuin Nikonin SB-600 salama. Myöskään kamerasta käsin ei voinut säätää salaman tehoa, mutta hintaan nähden kyllä ihan hyvä peli.

Myös salaman teho oli hyvä, ehkäpä pärjää jo vähän vanhemmalle Nikonin salamalle toi, joten toisaalta erittäin hyvä halvaksi salamaksi. Säädöt oli yksinkertaiset ja nopeasti säädettävissä, sekä zoomi toimi loistavasti vaikka onkin aika äänekäs.

Tässä parit kuvat nopeesti räpsästy

Ei näyttöä, mutta muuten yksinkertainen ja nopea käytettävyys vrt. Oikealla olevaan SB-600



Plussaa tosta lärpäkkeestä. Hyvä lisä, vaikka en ole tarkemmin kokeillut käytännössä

Lähikuvaa paneelista

Salamaa ei käänny sivuttain, mutta muuten vaikutti erittäin hyvältä


Ajattelin kokeilla palauttaa salamaa takaisin liikkeeseen, mutta luulen kovin, että eivät huoli enään salamaa. Kun syy palautukseen on se, että eivät toimi Hähnelin laukaisimien kanssa. Salamalla on räpsitty n. 20 otosta, joten täysin uutta vastaavassa kunnossa ja mahdollisesti, jos joku tätä blogia lukeva henkilö on kiinnostunut ostamaan hyvän salaman niin voi ottaa yhteyttä mika_mahonen@hotmail.com Hinta 55e +postikulut tai nouto Oulun lähistöltä. Saa tulla hakemaan pois, salama paketoitu takas ostolaatikkoonsa ja takuukuitti matkaan. Salamaa en tule käyttämään todennäköisesti.

5 kommenttia:

  1. Vai onkohan sittenkin Nikonin ongelma. Itellä hähnelin lähettimien kanssa toiminu nissinin 622 ja 866 ihan ilman ongelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole Nikonin ongelma. Jostain tarkemmin katsottuna toi halppis Nissin ei toimi, mutta 622 ja 866 + kaikki Mark II versiot toimivat. Toi 466 ja tais olla joku toinen, joka ei pelittänyt.

      Myös Hähnel Combi TF -paketin takana lukee, ettei toimi Nissin -salamoiden kanssa(yleisesti).

      Täytyy nyt miettiä mitä tilalle laittaa. Ajattelin YoungNuo salamoita kun halpoja ovat ja tulevat strobisteluun. En sit tiiä miten ne pelittävät. Tällä kertaa menen liikkeeseen oman kameran ja hähnelien kanssa kokeileen

      Poista
  2. Osta nissin 622 :) Mulla on sattumoisin kaksin kappalein sitä ja sitte yks 866. Ensin ajattelin että voisin myydä sulle toisen, mutta sitte tajusin, että ei taida sopia sun nikonin kanssa :D Teho/hinta/laatu -suhteessa taitaa olla parhaimpia salamia. Ainaki itellä on toiminu moitteetta. 866 meni takuuvaihtoon jonku valmistusvian vuoksi jo aivan uutena, mutta tuo 622 on toiminu aivan täydellisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla vissii canon? juu niin olen kuullut, mutta DC.netin puolella taas ovat hajonneet käsiin monella, mutta tiedä sitten. Ehkä kokeilen jotai halppiksia, kun eipä toho strobisteluun tarvi mitään kaikilla herkuilla olevaa. Riittää kuhan toimii lähettimien kautta :)

      Poista
    2. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/54571/csgth/Tumax-DSS688-manuaalisalama tuo oli kans vaihtoehtona joskus kun suunnittelin salamahankintoja. Tuossa oli se hyvä puoli, että saa tarvittaessa verkkovirtaan.

      Poista