11.10.2012

Muotokuvausta & opastusta

Lukija pyysi tutoriaalia, miten muotokuvaamisessa olen käyttänyt valoa. Opettaja tai valokuvauksen "insinööri" en ole, joten korjauksia tilanteeseen voi olla ja parempia ratkaisuja. Kuitenkin olen tyytyväinen kuviin, valaistukseen ja lukijatkin ovat pitäneet - Niin miksipä en kertoisi omaa tyyliäni kuvata näin.

Tosin veikkaan, että suurinosa muista kuvaajista käyttää samantyylistä asettelua, koska tämä on yksinkertainen ja toimiva, kun kyseessä on vallitseva valo sekä yksi salamalaite.

Käytin apuna Photoshoppia ja sen Sheippejä(Shapes).


Ja sitten sovellettuna ylläolevaa mallia kuviin:



Alemmissa kuvissa sitten oikealla puolella salama. Koska paikka muuttui ja valon suunnalla ei oikeastaan merkistystä.



Valon suunnasta vielä sen verran, että koska oli pilvistä ja harmaan tylsä syyspäivä niin ei tolla valonsuunnalla ole kovin iso merkitys. Pilviverho tuo tasaisen valon, joten sen takia vähän potkua kuviin salaman avulla.

Auringon paistaessa pitää sit olla tarkempi valon suunnalla. Ei siis kannata ampua samasta suuntaan mistä aurinko paistaa :-)

2 kommenttia:

  1. Hetken selailun jälkeen tulin tulokseen, että tää perusvalo on näissä kuvissa ihan jees, mutta mallinohjaukseen ja rajaukseen vois vähän käyttää lisää harkintaa. Moni potretti on keskirajauksella ja malli on jotenkin liian tietoinen siitä että sitä kuvataan, yhteys malliin kyllä on, mutta se jokin siitä katseesta ehkä on hieman kateissa. :p Keep up the good work, parempaan suuntaan menee kokoajan! C:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta kritiikistä. Joo aika perusvaloa hainkin, että ei mennä liia monimutkaisesti varsinkin tämmösessä vaatimattomassa tutorialissa.

      Täytyneen treenata lisää ja ottaa huomioon noi seikat vähä paremmin

      Poista